Politie Eenheid Limburg

Bij de voormalige Regiopolitie district Venlo werken al jaren mensen met een arbeidsbeperking. Hans van Megen: “We hebben meerdere medewerkers met een arbeidsbeperking bij ons in dienst. Toen een vaste medewerker met pensioen ging, zochten we een vervanger. Zo is Willem bij ons terecht gekomen.”

Hoewel Willem pas  vier weken aan de slag is als we hem spreken, is zijn begeleider Hans van Megen toch al erg tevreden. “Ik heb erg goede ervaringen met medewerkers met een arbeidsbeperking, en Willem kan in de toekomst waarschijnlijk aan dat lijstje worden toegevoegd. Hij brengt auto’s naar de wasserette en garage, neemt opdrachten van me over, voert reparaties uit… Nu gaat dat nog onder begeleiding, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat Willem straks volledig zelfstandig kan functioneren. Hij geeft ons echt die ‘extra handjes’ die we zo hard nodig hebben. In het begin moest hij nog wennen, maar inmiddels heeft hij helemaal zijn draai gevonden.”

Gelukkig beaamt ook Willem dit; “Mijn collega’s zijn allemaal vriendelijk, de sfeer is goed, het werk is waanzinnig én ik krijg de ondersteuning die ik nodig heb.” Die ondersteuning is erg belangrijk in een leer-werktraject, vindt ook Renée Peeters, coördinator Facilitaire Service Team. “Willem was wat onzeker op de weg, omdat hij jaren niet had gereden. Toch maakt hij in deze baan aardig wat kilometers. In overleg met Vindt is toen besloten hem een opfriscursus rijvaardigheid aan te bieden. Nu kan hij zijn werk beter en zelfverzekerder uitvoeren!”.

 

Politie Eenheid Limburg, district Noord-Midden Limburg in het kort

De Politie Eenheid Limburg, district Noord-Midden Limburg, beslaat het werkgebied van Echt-Susteren tot aan Gennep. Naast het ‘blauw op straat’, de recherche en uitvoerende diensten heeft de politie ook nog een afdeling Facilitair Bedrijf. Het Facilitair Services Team valt hieronder. De ‘huismeesters’ maken deel uit van deze afdeling en zorgen er elke dag voor dat de gebouwen en de 235 voertuigen in goede staat zijn.

“Binnen de politie is er ruimte voor mensen met een arbeidsbeperking. Er is speciaal budget vrijgemaakt om vanuit maatschappelijk oogpunt ook deze mensen een kans te geven”.

Politie Eenheid Limburg, district Noord-Midden Limburg
Rijnbeekstraat 1
5913 GA Venlo
Politie Eenheid Limburg, district Noord-Midden Limburg