DSV Solutions

In het hypermoderne distributiecentrum van DSV Solutions in Venlo werkt sinds drie jaar een compleet team, tien man sterk, van WAA groep. Dit team is verantwoordelijk voor het assembleren en verpakken van bedjes en zitjes voor kinderwagens.

Het assembleren en verpakken van de reiswiegen en zitjes is één van de value added services die DSV verzorgt voor zijn opdrachtgever Stokke. Arjan Boon van DSV benadrukt dat kwaliteit van dienstverlening bij dit product cruciaal is. “Stokke is enorm kritisch op de geleverde kwaliteit. Logisch ook. Maar sinds het Vindt-team hier werkt, scoren we bij kwaliteitscontroles hoger en is het aantal klachten afgenomen.”

Kwaliteit is één, maar uiteindelijk moeten er ook ‘meters worden gemaakt’. Over medewerkers met een arbeidsbeperking wordt nog weleens gedacht dat ze minder productief zijn. “Onzin!”, zegt Arjan resoluut. Het team levert continu een hoge output. In drukke periodes hebben weleens medewerkers van andere afdelingen hier mee laten draaien. Maar geen van hen haalde de output van de het Vindt-team. En eerlijk gezegd is het voor mij totaal niet relevant of deze mensen al dan niet een arbeidsbeperking hebben. Dik, dun, groen, geel, met of zonder handicap… Het gaat erom dat je als bedrijf naar de competenties van je medewerkers kijkt en ze daar inzet waar ze het beste in zijn. Als je dat doet, dan komt dat de kwaliteit van je dienstverlening alleen maar ten goede.”

 

DSV Solutions in het kort

DSV Solutions is de logistieke divisie van het aan de Deense beurs genoteerde DSV. Deze wereldwijd opererende onderneming met meer dan 25.000 medewerkers is een toonaangevende speler op het gebied van lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek. De divisie Solutions legt zich toe op het ontwerpen, inrichten en managen van logistieke totaalconcepten, teneinde waarde toe te voegen aan de supply chain van haar klanten. 

“Sinds het team van Vindt hier werkt, scoren we beter bij kwaliteitscontroles.”

DSV Solutions
Popeweg 50
5928 SC  Venlo
www.dsv.com